Lestello, przepyszne wafle bezglutenowe dla każdego
[Materiał reklamowy]
Lestello to rodzinna firma z tradycjami, którzy z pasją oraz zamiłowaniem do zbóż i roślin działają na rynku od ponad ćwierć wieku. Jest to polski producent działający z tradycjami, a co za tym idzie firma stawia na najwyższą jakość produktów. Produkty te wpisują się w piramidę zdrowego żywienia oraz są wykorzystywane w dietetyce.
Wafle z ciecierzycy zawierają cenne składniki mineralne takie jak magnez, potas czy żelazo oraz witaminy z grupy B. Tak samo jak poprzednie wafle te też nie zawierają glutenu i laktozy, dlatego są idealną opcją dla osób na specjalnych dietach oraz dla osób, które chorują na celiakię. Wafle te również mają specyficzny smak, tym razem czuć tutaj ciecierzycę. Świetnie sprawdzają się jako przekąska w ciągu dnia solo lub z owocami albo kremem czekoladowym.
Wafle ryżowe wytwarzane są w 100 % z naturalnego ryżu brązowego. Ryz ten nie jest polerowany, dlatego w porównaniu z białym ryżem ma o wiele więcej dobroczynnych składników dla naszego organizmu. Tak samo jak poprzednie te również nie zawierają glutenu. Ten wariant wafli już bardziej mi smakował. Idealnie się sprawdzały jako przekąska solo. Raz chyba posmarowałam je kremem czekoladowym, bo uwielbiam wafle oblane czekoladą.
Nie jadłam jeszcze wafli z ciecierzycy więc jestem ich bardzo mocno ciekawa.
OdpowiedzUsuń